Anne Saenen nieuwe correspondent Groot-Brittannië voor RTL Nieuws

Anne Saenen nieuwe correspondent Groot-Brittannië voor RTL Nieuws

Geschreven door Pieter Jongsma

Anne Saenen gaat onderdeel uitmaken van het correspondententeam van RTL Nieuws, als correspondent Groot-Brittannië met standplaats Londen. Saenen werkt sinds 2010 als freelance correspondent in Groot-Brittannië en werkt nu als vervangend correspondent voor de NOS.

Anne begon haar journalistieke loopbaan in 2004 op de redacties van de Haagsche Courant en het Jeugdjournaal. Saenen woont al in Londen en begint op 1 oktober.

Anne Saenen: "Een land als Groot-Brittannië verveelt nooit. Zeker niet nu de Britten een enorm interessante tijd tegemoet gaan. Met als hoogtepunt het referendum over het EU-lidmaatschap volgend jaar. Maar ook de voortdurende discussie over immigratie, de nieuwe relatie met Schotland en het koningshuis blijven fascineren. Kortom, de verhalen liggen voor het oprapen. Dat ik zulke verhalen als correspondent voor RTL Nieuws mag vertellen, erbij mag zijn, vind ik een voorrecht en een uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit."

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “We zijn blij met de komst van Anne Saenen, een nieuw en fris gezicht op een post waar RTL Nieuws een reputatie hoog te houden heeft. Anne is een getalenteerd journalist en een prettige persoon, een goede combinatie voor een correspondent van RTL Nieuws. Anne kan de mouwen meteen opstropen want Groot-Brittannië blijft niet alleen een boeiend en invloedrijk land, het zet ook de EU onder druk met de discussie over zijn eigen lidmaatschap.”