Mia Nicolai weer terug naar Amerika na Songfestival-onthulling
Bron: AVROTROS / Jasper Suyk

Mia Nicolai weer terug naar Amerika na Songfestival-onthulling

Geschreven door Daniël Schalk

Mia Nicolai is twee dagen na de onthulling dat zij Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2023 alweer teruggevlogen naar Los Angeles, waar zij woont. Dat laat de zangeres weten via Instagram. Ze gaat terug om zich voor te bereiden. In januari 2023 komt ze weer naar Nederland.

De komende tijd zullen Mia en haar zangpartner Dion Cooper geen interviews geven. Het enige interview dat zij hebben gegeven was aan Bart Arens in Aan De Slag! op NPO Radio 2. RTL Boulevard wachtte het duo na de radio-uitzending op, maar Mia en Dion wilden de showrubriek niet te woord staan.

Mia is niet bepaald fan van Nederland. Na de bekendmaking van Mia als inzending dook er een minidocumentaire op uit 2020 waarin Mia vertelt dat ze op 18-jarige leeftijd doorkreeg dat ze altijd al weg wilde uit Nederland. “Het voelde altijd al alsof ik aan de wereld toe behoorde”, zegt ze onder anderen.

Iedere keer als haar visum was verlopen moest Mia tegen haar zin in terug naar Nederland. Om drie maanden in New York te kunnen zijn moest ze negen maanden ‘overleven in Amsterdam’, zegt de zangeres die nu Nederland mag vertegenwoordigen. Ook zegt ze: “Ik was zo depressief als ik weer terug moest.”