Hurricane - Servië
Bron: EBU / Miomir Milić

Hurricane - Servië

Biografie

De Servische muziekgroep Hurricane, ook wel bekend als Hurricane Girls, bestaat uit de drie zangeressen Sanja Vučić, Ivana Nikolić en Ksenija Knežević. Hurricane werd in 2017 opgericht. Het Songfestival is geen onbekend terrein voor Sanja. In 2016 mocht zij Servië ook al vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar zij met het nummer Goodbye (Shelter) als 18de eindigde in de finale.

Selectie

Begin 2020 doet Hurricane mee aan de Servische voorronde Beovizija, dat zij met het nummer Hasta La Vista weten te winnen. Als het Eurovisie Songfestival 2020 vanwege het coronavirus wordt afgelast, besluit de Servische publieke omroep RTS in december 2020 dat Hurricane in 2021 alsnog naar het Songfestival mag.

Nummer

Hurricane zal met het nummer LOCO LOCO namens Servië deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Het eerste plan was om het nummer door het Servische publiek te laten kiezen in een nationale finale, maar de meidengroep besloot uiteindelijk toch zelf hun lied voor Rotterdam te bepalen. Samen met onder andere Nemanja Antoni en Darko Dimtrov maakte de drie zangeressen LOCO LOCO.

Videoclip