Montaigne - Australië
Bron: EBU / Jess Gleeson

Montaigne - Australië

Biografie

Jessica Alyssa Cerro, beter bekend als Montaigne, wordt in 1995 geboren in Sydney, Australië. Montaigne scoort tijdens haar schooltijd al een hit met het nummer Anyone But Me, maar wacht tot ze de middelbare school heeft afgemaakt om serieuze vormen aan haar muziekcarrière te geven. In 2012 tekent ze een platencontract bij het Australische label Albert Music, waar ze de eerste serieuze stapjes in de muziekwereld zet.

Eind 2013 neemt Jessica de naam Montaigne aan, geïnspireerd door de 16e-eeuwse filosoof en essayist Michel de Montaigne. In 2014 volgt I Am Not an End, haar eerste single onder haar artiestennaam. Wat volgt zijn talloze singles als I'm a Fantastic Wreck, Clip My Wings en In the Dark en twee albums, Glorious Heights (2016) en Complex (2019).

Selectie

In 2015 mag Australië vanwege het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival eenmalig meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Als Australië wint, mogen ze in 2016 nog een keer meedoen. Dat gebeurt niet, maar toch zijn ze in 2016 en de jaren daarna weer van de partij. Tot 2019 wordt de Australische inzending door een interne selectiecommissie gekozen, maar dan besluit omroep SBS om een nationale finale te organiseren.

Kate Miller-Heidke wint in 2019 de eerste editie van Australië Decides en in 2020 krijgt Montaigne met haar nummer Don't Break Me de meeste stemmen, waardoor zij Australië mag vertegenwoordigen in Rotterdam. SBS besluit dat Montaigne vanwege het aflassen van het Eurovisie Songfestival 2020 in 2021 alsnog Australië mag vertegenwoordigen, waarmee Australische omroep SBS na twee jaar alweer afstapt van de nationale voorronde.

Nummer

Montaigne gaat naar Rotterdam met haar nummer Technicolour. Dat maakte ze begin maart bekend op de Australische radio. Het lied werd geschreven door haarzelf en Nieuw-Zeelandse producer Dave Hammer. 

Videoclip