Vanavond: Speciale Beste Zangers vervangt tweede halve finale
Bron: AVROTROS

Vanavond: Speciale Beste Zangers vervangt tweede halve finale

Geschreven door Daniël Schalk

Om het Songfestival dit jaar niet geruisloos voorbij te laten gaan staat NPO 1 op de beoogde dag van de tweede halve finale alsnog in het teken van het Eurovisie Songfestival. Vanavond had in Rotterdam Ahoy de tweede halve finale zullen plaatsvinden, maar in plaats daarvan zendt AVROTROS vanavond een Songfestival-special van Beste Zangers uit en een documentaire over onze winst.

Edsilia Rombley presenteert vanavond een Songfestival-special van Beste Zangers. Onder andere oud-winnares Lenny Kuhr, Franklin Brown en René Froger doen mee. Ook Kim-Lian van der Meij, die jarenlang het Junior Songfestival presenteerde, is van de partij. Samen met Songfestival-fans Thomas Berge en Emma Heesters brengen zij op eigen wijze diverse Songfestival-klassiekers ten gehore.

De weg naar de winst

Het lukte Duncan Laurence vorig jaar om Nederland na 44 jaar éindelijk weer een overwinning te bezorgen. Muziek staat door Duncan op het Songfestival weer voorop, terwijl Nederland jarenlang de finale niet eens haalde. Songfestival-commentator Cornald Maas duikt in de archieven van de entertainment-show en brengt een documentaire over Nederland en het Songfestival. 

Cornald haalt samen met oud-inzendingen herinneringen op aan het Songfestival en toont uniek en hilarisch archiefmateriaal. De Songfestival-kenner spreek met Nederlandse deelnemers die het verschil maakte en een sleutelpositie bekleden in de Nederlandse Songfestival-historie, zoals Ilse DeLange, Ruth Jacott, Edsilia Rombley en Getty Kaspers en natuurlijk Duncan Laurence.

De Songfestival-special van Beste Zangers is vanavond om 20:35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Aansluitend wordt om 21:40 uur de documentaire De weg naar de winst uitgezonden op NPO 1.