Songfestival-week van start met speciale Beste Zangers

Songfestival-week van start met speciale Beste Zangers

Geschreven door Daniël Schalk

Over precies één week schrijft de Nederlandse inzending Duncan Laurence wellicht geschiedenis in de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 en daarom trapt omroep AVROTROS de Songfestival-week vanavond af met een speciale aflevering van het muziekprogramma Beste Zangers.

In de special zingen oud-deelnemers van zowel Beste Zangers als het Songfestival de populairste nummers uit meer dan 60 jaar Songfestival. Onder leiding van Jan Smit brengen onder meer OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace en Gerard Joling een ode aan het Songfestival.

Na de special van Beste Zangers zendt AVROTROS op NPO 3 een documentaire over de voorbereidingen van Duncan Laurence uit. De documentaire geeft een exclusief inkijk in het leven van de zanger, dat na het naar buitentreden als Nederlandse inzending voor Tel Aviv een bijzondere wending nam.

De 64ste editie van het Eurovisie Songfestival gaat aanstaande dinsdag van start met de eerste halve finale, waarin onder andere België zal strijden om een plek in de finale van volgende week zaterdag. Topfavoriet Duncan treedt donderdag namens Nederland aan in de tweede halve finale van het Songfestival.

Duncan staat al sinds de release van zijn nummer Arcade bij de bookmakers bovenaan en gaat dan ook volgende week voor de winst. “Je hoopt natuurlijk te eindigen op nummer 1, maar ik ben nog steeds realistisch. Alles kan gebeuren”, zei hij in april tijdens Eurovision in Concert tegen Songfestival Update.

Maandag blikt Songfestival Update in hun voorbeschouwing uitgebreid vooruit op de Songfestival-week. Songfestival Update blikt terug op de aanloop van Duncan naar Tel Aviv, zet alle landen uit de halve finales op een rijtje en spreekt met Telegraaf-journalist Richard van de Crommert in Tel Aviv.

De Songfestival-special van Beste Zangers is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Foto: AVROTROS