Hooverphonic met Release Me naar Songfestival
Bron: Zeb Daemen

Hooverphonic met Release Me naar Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Vlaamse inzending voor het Eurovisie Songfestival heeft vandaag hun nummer bekendgemaakt. Hooverphonic gaat met het nummer Release Me naar Rotterdam. De song werd geschreven door Alex Callier en is een song die je meteen met Hooverphonic verbindt. 

Release Me is een erg persoonlijk nummer: Alex Callier: "De song gaat over afscheid nemen. Ik heb het nummer geschreven op het moment dat mijn vader ongeneeslijk ziek was, maar het thema is universeel: iedereen krijgt vroeg of laat te maken met afscheid nemen van een vriend, familielid of een geliefde.

Hooverphonic: "We wilden naar het Eurovisiesongfestival gaan met een Hooverphonic-nummer ‘pur sang’, met een sterke melodie en de nodige dosis melancholie. Strijkers mochten uiteraard niet ontbreken, want die zitten heel sterk in ons DNA."

Hooverphonic zal optreden in de tweede helft van de eerste halve finale op dinsdag 12 mei. Op deze 65ste editie van het muziekfestival nemen ze het op tegen landen als Australië, Rusland en Zweden.

De act die op het podium van het Eurovisiesongfestival wordt gebracht, wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Hiervoor werkt Hooverphonic samen met Matthias Lebeer, Hans Pannecoucke en Ignace D’Haese. Die twee laatsten waren vorig jaar verantwoordelijk voor de staging van de winnende act van Duncan Laurence.

Beluister hier het nummer: