Rockband Hooverphonic voor België naar Songfestival

Rockband Hooverphonic voor België naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

België stuurt volgend jaar de rockband Hooverphonic naar het Eurovisie Songfestival, dat na de overwinning van Duncan Laurence plaatsvindt in Rotterdam. De inzending werd dinsdagmiddag al voorgesteld aan de Belgische pers, maar vanavond in de VRT-talkshow Vandaag onthuld.

Sinds vorig jaar is The Voice-winnares Luka Cruysberghs de vaste zangeres van de band. In 2017 deed Luka mee aan The Voice van Vlaanderen, waar zij koos voor Hooverphonic-gitarist Alex Callier als coach. Na de winst van The Voice van Vlaanderen werd zij gevraagd voor Hooverphonic.

Tijdens The Voice zong Luka al een nummer van Hooverphonic. “Er ging een klein belletje rinkelen. ‘Misschien wil Alex testen dat nummer klinkt, als ik het zing’, dacht ik”, vertelde Luka vorig jaar in het Belgische weekblad HUMO. Toch was het niet haar doel. “Ik had het nooit durven te dromen”, vervolgde ze.

Met Hooverphonic kiest omroep VRT na de tegenvallende resultaten van de afgelopen jaren voor een grote naam. Naast meerdere nummer 1-hits en de Cutting Edge Award voor hun album ‘The President of the LSD Golf Club’, werd Hooverphonic in 2011 bij de Music Industry Awards bekroond als beste groep.

Foto: Wikimedia Commons