Correspondent België: ‘Hooverphonic wil eruit springen door iets simpels te doen’
Bron: EBU

Correspondent België: ‘Hooverphonic wil eruit springen door iets simpels te doen’

Geschreven door Jolien Weuts

België-correspondent Jolien volgt Hooverphonic in aanloop naar het Songfestival.

We hoeven waarschijnlijk niet lang meer te wachten totdat de Belgische inzending Hooverphonic hun nummer voor het Eurovisie Songfestival 2021 bekend zal maken. Vorig jaar werd Release Me op 17 februari gereleased, dus de opvolger zit er elk moment aan te komen.

Ik verwacht dat de nieuwe inzending van Hooverphonic weer een typisch Hooverphonic nummer zal worden. Hiermee bedoel ik dat het waarschijnlijk wel een nummer met strijkers zal zijn en het een  James Bond-achtige sound zal hebben. Mijn verwachting is dat het iets gelijkwaardigs aan Release Me wordt, want er was nu veel te zeggen over dit lied maar zeker niet dat het niet de Hooverphonic sound had. Verder verwacht ik dat het een rustig lied zal zijn, omdat dat toch wel het beste bij hun andere muziek past aangezien ze vooral downtempo nummers maken.

Alex had al laten weten dat hij naar de commentaren over Release Me zou luisteren bij het schrijven van de nieuwe Songfestival-inzending. Ik denk dus wel dat als het inderdaad een rustig nummer wordt en er een lift zal inzitten, omdat dat dit wel de meest voorkomende reactie was op Release Me. Ze zouden natuurlijk ook voor een uptempo nummer kunnen kiezen, maar ik denk niet dat ze dit zullen doen. Ze willen er graag uitspringen door iets simpels te doen en dat kan met een rustig nummer natuurlijk beter. Ze zullen wel hun best moeten doen om mij enthousiast te krijgen, want ik ben sowieso niet echt fan van hun muziek. Hun muziek is absoluut niet slecht, maar het is gewoon niet zo mijn ding. Ik hoop natuurlijk dat ze mij positief zullen verrassen.

Niet Luka maar Geike
Omdat Hooverphonic verder gaat met Geike in plaats van Luka als zangeres, denk ik wel dat ze misschien terug zullen gaan naar iets zoals Mad About You. Dit zou ook gewoon de beste keuze zijn, omdat haar stem beter past bij een rustig nummer. Wat ze ook doen, ik denk dat ze sowieso wel zullen opvallen, al dan niet op een positieve manier. De terugkomst van Geike is zeker geen slechte zet geweest, omdat ze veel ervaring heeft en dit kan wel in ons voordeel werken als we het over het live optreden hebben. Veel mensen zien deze formatie ook als de ‘echte’ Hooverphonic, wat natuurlijk wel hoge verwachting met zich meebrengt. Ik denk wel dat ze voor de fans die verwachtingen zullen inlossen, maar voor de niet fans wordt het afwachten.

Vanaf maart schrijft Jolien tweewekelijks over de voorbereidingen van Hooverphonic.