Cornald Maas maakt documentaire over Songfestival-winst

Cornald Maas maakt documentaire over Songfestival-winst

Geschreven door Daniël Schalk

Cornald Maas werkt voor AVROTROS aan een documentaire over de winst van Nederland op het Eurovisie Songfestival. De commentator laat in de documentaire zijn blik schijnen op de eerste Nederlandse Songfestival-overwinning in 44 jaar, zo meldt Het Parool vrijdagmiddag.

Duncan Laurence schreef dit jaar geschiedenis. “Ik probeer antwoord te geven op de vraag hoe het komt dat we na jaren waarin niemand in Nederland meer in het festival leek te geloven, toch steeds dichter bij de winst kwamen en hem uiteindelijk pakten met Duncan Laurence”, zegt Cornald.

Voor de docu praat Cornald onder andere met Songfestival-winnaar Duncan Laurence en zijn coach Ilse DeLange, die in 2014 zelf naar het Songfestival ging. “Ik schets de donkere dagen waarin we begin deze eeuw belandden, maar ook de omslag die in 2013 werd ingezet door Anouk”, zegt de tv-presentator.

De documentaire van Maas wordt waarschijnlijk uitgezonden op woensdag 13 mei 2020, de dag tussen de eerste en tweede halve finale van het Songfestival. Het mega-evenement vindt volgend jaar plaats in concerthal Ahoy in Rotterdam, dat de gaststad-strijd in de laatste fase won van Maastricht.

Foto: AVROTROS / Ruud Baan