Vanavond op tv: Artiesten zingen Songfestival-hits in special Beste Zangers
Bron: AVROTROS

Vanavond op tv: Artiesten zingen Songfestival-hits in special Beste Zangers

Geschreven door Daniël Schalk

Jan Smit presenteert vanavond een speciale Beste Zangers in het teken van het Songfestival. Twee weken voor de grote finale zingen Tania Kross, Rolf Sanchez, Romy Monteiro, Stef Bos, Buddy Vedder en Glen Faria verschillende Songfestival-klassiekers. De zes artiesten steken de nummers in een nieuw jasje.

Het zonnige Ibiza is voor de Songfestival-special ingeruild voor een knusse huiskamer in een prachtige boerderij in Limburg. Tania, Glen, Stef en Rolf deden al eerder mee aan Beste Zangers. Romy en Buddy, die het Junior Songfestival presenteren, maken hun debuut in de muziekshow van Jan Smit.

De weg naar de winst

Na Beste Zangers herhaalt NPO 1 de documentaire De weg naar de winst van Songfestival-commentator Cornald Maas. Het lid van de Nederlandse selectiecommissie maakte in aanloop naar het afgelaste Songfestival in 2020 een documentaire over de rijke geschiedenis van de muziekwedstrijd.

De Songfestival-special van Beste Zangers is vanavond om 21:35 uur te zien op NPO 1. Aansluitend wordt de documentaire De weg naar de winst herhaalt op NPO 1.