Carlo Boszhard wil ode aan The Voice op Songfestival

Carlo Boszhard wil ode aan The Voice op Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Carlo Boszhard vindt dat er tijdens het komende Songfestival in Nederland aandacht besteedt moet worden aan The Voice. De presentator wil geen aandacht voor molens en kaas, maar voor het ‘exportproduct’ The voice of Holland. Dat schrijft Boszhard in zijn column op Televizier.nl.

The Voice heeft volgens Carlo veel voor het Songfestival betekend. “De hofleverancier van het Eurovisie Songfestival is een programma van de commerciële tv: The Voice”, schrijft hij in zijn column. “Het programma geeft vele artiesten, net als bij onze Duncan Laurence, het juiste setje.”

Carlo heeft geen zin in oer-Hollandse beelden. “Skip de filmpjes van draaiende folklore molens of van de typische Hollandse kaas”, schrijft hij. Carlo ziet het al helemaal voor zich. “Er zijn geweldige compilaties van The Voice Global en elk jaar staan er vele ex-Voice kandidaten op het podium van het Songfestival.”

De programmamaker van RTL4 zou het leuk vinden als verschillende Voice-coaches in Rotterdam samen een optreden geven. “Van Ilse DeLange tot Tom Jones en dan weer naar Ricky Martin. Muziek verbindt dus ook tussen de Publieke Omroep en ‘de no go’ commerciële zenders”, stelt de Songfestival-fan voor.

Foto: RTL / William Rutten