Songfestival-kenner Carlo Boszhard wint Songfestivaltest

Songfestival-kenner Carlo Boszhard wint Songfestivaltest

Geschreven door Daniël Schalk

Presentator Carlo Boszhard heeft zaterdag De Grote Songfestivaltest gewonnen. Onder leiding van Jan Smit en Romy Monteiro testte Patty Brard, Sander Lantinga, Carlo Boszhard, Janice en Dave von Raven hun kennis over het Eurovisie Songfestival, dat komende week plaatsvindt in Lissabon.

Carlo schuift regelmatig aan in verschillende praatprogramma’s om vooruit te blikken op het Songfestival. Vorig jaar zei de presentator nog in een interview dat hij graag de Songfestival-reporter van RTL wilde worden. “Zet er een tent neer en ik ga er gewoon een maand zitten”, zei hij.

In De Grote Songfestivaltest kwamen de gekste, mooiste en meest bijzondere momenten uit 62 jaar Songfestival voorbij met de leukste muzikale hoogtepunten onder begeleiding van een band. Ook de kijkers thuis konden via de App van tv-zender NPO 3 meespelen met De Grote Songfestivaltest.

Nederland wordt dit jaar voor de tweede keer vertegenwoordigt door Waylon. Aanstaande donderdag strijdt Waylon met zijn countrynummer Outlaw In ‘Em in de tweede halve finale om een plek in de finale van volgende week zaterdag. In 2014 werd Waylon samen met Ilse DeLange tweede.

Foto: RTL / William Rutten