Eén blaast spelprogramma 1 jaar gratis nieuw leven in

Eén blaast spelprogramma 1 jaar gratis nieuw leven in

Geschreven door Pieter Jongsma

Thomas Vanderveken is blaast het succesvolle spelprogramma 1 jaar gratis een nieuw leven in. Van 2001 tot 2008 was 1 jaar gratis een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen. Elf jaar later wordt de succesformule helemaal opgefrist en nieuw leven ingeblazen.

In de quiz is de mensenkennis net zo belangrijk als de feitenkennis. Kandidaten kunnen thuis mee spelen en het netto jaarloon winnen van de meeste verdienende kandidaat.

Thomas werkte de voorbije jaren aan heel diverse projecten, zoals Thomas speelt het hard en Alleen Elvis blijft bestaan op Canvas, en Voor hetzelfde geld en Factcheckers op Eén.

Maar hij heeft ook ervaring met quizprogramma’s, onder meer Vriend of vijand en De quiz van het jaar. Thomas kijkt er erg naar uit om 1 jaar gratis te presenteren: “Sommige programma’s hadden nooit gemaakt mogen worden. Maar de legendarische quiz 1 jaar gratis had nooit afgevoerd mogen worden. Die historische fout wordt nu rechtgezet. Het is de ideale familiequiz, en als jonge papa ben ik oprecht trots dat ik in de grote schoenen van Herman Van Molle mag treden, weliswaar zonder een snor te laten staan.”

1 jaar gratis is vanaf 2020 te zien bij Eén.

Foto: VRT