RTL bevestigt nieuw spelprogramma Holland-België

RTL bevestigt nieuw spelprogramma Holland-België

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL heeft bevestigd dat Wendy van Dijk vanaf augustus het nieuwe spelprogramma Holland-België presenteert. Een anonieme bron binnen RTL4 vertelde vandaag tegen De Telegraaf dat Wendy van Dijk voor RTL4 een nieuw spelprogramma, genaamd Holland-België, zou gaan presenteren.

In het nieuwe spelprogramma van tv-zender RTL4 neemt een team van bekende Nederlanders en een team van bekende Vlamingen het tegen elkaar op in het nieuwe spelprogramma. De twee teams gaan los op alle vooroordelen en verschillen die er zijn tussen de Hollanders en de Belgen.

Wendy van Dijk wordt in de spelshow bijgestaan door de Vlaamse acteur en presentator Jonas van Geel. Jandino Asporaat vormt samen met Ruben Nicolai en Jan-Jaap van der Wal het Nederlandse team en Philippe Geubels vormt samen met Ruth Beeckmans en Sven de Ridder het Belgische team.

In de anderhalf uur durende uitzending worden de verschillen tussen Hollanders en Belgen op hilarische wijze duidelijk. De teams moeten vragen beantwoorden over het land van het andere team. De laatste ronde, waarin het aankomt op parate kennis over de ander, bepaalt wie wint.

RTL4 zendt het nieuwe spelprogramma tussen bekende Nederlanders en Vlamingen vrijdag 26 augustus eenmalig uit en daarmee neemt Holland-België het op tegen de nieuwe talentenjacht The Next Boy/Girl Band op SBS6, een nieuwe talentenjacht uit de koker van tv-producent John de Mol.

Holland-België is vrijdag 26 augustus eenmalig om 20:30 uur te zien op RTL4.