NPO 3 staat maandag in het teken van het Songfestival

NPO 3 staat maandag in het teken van het Songfestival

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is dé week van het Eurovisie Songfestival. Morgen (dinsdag) is de eerste halve finale te zien bij AVROTROS op NPO 1. Twee dagen later, op donderdag, is de tweede halve finale. Daarin zal Duncan Laurence ons land vertegenwoordigen met zijn nummer Arcade. Maar voor het zover is, komt NPO 3 met De grote songfestivaltest.

In deze songfestivaltest strijden vijf BN’ers tegen elkaar. Daarnaast zijn er mensen aanwezig in het publiek en kan de kijker meespelen met een app. Wie van de BN’ers weet het meeste over het Songfestival? Carlo Boszhard, Patty Brard, Sander Lantinga, Janice of toch Dave von Raven?
Het is allemaal te zien vanaf 20.25 uur op NPO 3. Het gaat overigens wel om een herhaling van vorig jaar. De presentatie is in handen van Jam Smit en Romy Monteiro. Tijdens de songfestivaltest komt er ook nog een 'special-guest' langs. Het is aan de BN'ers en het publiek te raden om wie het precies gaat.

Direct na De grote songfestivaltest blijft NPO 3 in het teken staan van het liedjesfestijn. Rond 21.50 uur wordt de documentaire over Duncan nogmaals uitgezonden. Hoe is zijn muzikale avontuur precies begonnen? Hoe bereidt hij zich voor? Wat komt er allemaal bij kijken. Afgelopen zaterdag keken er 272.000 kijkers naar deze documentaire.

De grote songfestivaltest is vanavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Foto: AVROTROS / Elvin Boer