O’G3NE in Beste Zangers is Muziekmoment van het Jaar

O’G3NE in Beste Zangers is Muziekmoment van het Jaar

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

O’G3NE is de winnaar van de 100% NL Award voor het Muziekmoment van het Jaar. De drie zussen winnen de 100% NL Award voor hun optreden in Beste Zangers, waar ze de Emeli Sandé-hit Clown zongen. 100% NL-dj Lars Boele overviel O’G3NE maandagochtend met de 100% NL Award.

Het tv-programma Beste Zangers ging in mei 2016 sterk van start met een ontroerend optreden van O’G3NE. “Het nummer kwam zo hard binnen bij de zangeressen dat ze het tijdens de performance niet drooghielden. Maar ook op de bank hadden mensen een zakdoek nodig”, zegt 100% NL.

Het optreden van de zussen is volgens de luisteraars van 100% NL het absolute Muziekmoment van het Jaar en daarom stemden ze massaal op het fragment uit Beste Zangers. Door het optreden wilden veel kijkers dat O’G3NE naar het Songfestival zou gaan en AVROTROS stemde daar mee in.

De 10 seconden stilte van singer-songwriter Douwe Bob, de voorganger van O’G3NE, op het Songfestival-podium in Stockholm midden in zijn nummer Slow Down en de Blind Audition van Dwight Dissels bij The voice of Holland waren ook populair bij de luisteraars van 100% NL.

Afgelopen woensdag werden de finalisten voor de overige zes 100% NL Awards categorieën bekendgemaakt. Op dinsdag 7 februari worden de 100% NL Awards uitgereikt en krijgen de artiesten te horen wie er een 100% NL Award in de wacht sleept tijdens de uitreiking in A9Studios in Uitgeest.

Bekijk Beste Zangers op TVblik.nl/de-beste-zangers

Foto: AVROTROS