'Roodkapje' keert definitief niet terug op televisie

'Roodkapje' keert definitief niet terug op televisie

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het sprookjesachtige spelprogramma, Roodkapje, krijgt geen vervolg. Dit liet presentator Paul de Leeuw woensdag weten via Twitter. In Roodkapje moesten Bekende Nederlanders allerlei, zelfgekozen, namen zien te raden.

Er werden verschillende rondes gespeeld met drie koppels. Dit idee is ontstaan tijdens een vakantie van Paul met zijn gezin. Daar deden zij het spelletje 'Roodkapje' vaak. 

Sinds 14 november 2018 is Paul in dienst bij RTL. Voor de commerciële zender zal hij onder andere een Sinterklaas show gaan maken. De opnames hiervoor zijn al in volle gang. Daarnaast is hij ook te zien als jurylid in Holland's Got Talent. Hij heeft hiermee de plek van Gordon overgenomen. Die is op zijn beurt overgestapt van RTL naar SBS.

Verder liet Paul weten dat er meer leuke programma's aan gaan komen. Welke programma's dit precies gaan zijn is nog niet duidelijk. Naast Roodkapje, wat in 2014 te zien was bij RTL 4, was Paul ook één van de vele teamcaptains van Wie ben ik?! Maar na zijn terugkeer bij BNNVARA werd hij daar al snel vervangen. Momenteel zijn Tijl Beckand en Ruben Nicolaï de vaste teamcaptains.

Naast Roodkapje was Paul ook te zien als presentator van Het zijn net mensen. Deze dierenquiz is onlangs begonnen aan een nieuw seizoen. Maar deze dierenquiz wordt nu gepresenteerd door Humberto Tan. Afgelopen zondag keken daar ruim 600.000 mensen naar.

De Sinterklaas show, Sint & Paul pakken uit! is overigens te zien op woensdag 5 december om 21.30 uur. Ook BNNVARA komt met een eigen Sinterklaas show. Zij zenden, ook op 5 december, Sinterklaas wie kent hem niet? uit. De presentatie hiervan ligt in de handen van Dieuwertje Blok en Frank Evenblij. De échte Sinterklaas is daarbij ook aanwezig.

Sint & Paul pakken uit! is 5 december om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: VARA / John Kramer