''Zeg Roodkapje waar ga je heen?''

''Zeg Roodkapje waar ga je heen?''

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nu Paul de Leeuw een nieuw contract getekend heeft bij de VARA zal hij niet meer te zien zijn bij RTL 4. De presentator maakte een commerciële uitstap naar RTL 4. Dit beviel de Leeuw bijna net zo goed als ook RTL 4. Zo dook Paul ineens vaker op in RTL 4 programma's.

Als vast panellid in de quiz Wie Ben Ik?! zorgde de Leeuw voor veel hilariteit. Dit werd ook opgemerkt door de kijker. Niet veel later presenteerde de Leeuw zijn eerste eigen programma bij RTL 4. Het werd Het Zijn Net Mensen, een quiz over dieren, een soort Waku Waku 2.0. In dit programma kreeg de presentator hulp van zijn goede vrienden, Richard Groenendijk en Marc-Marie Huijsbregst. Zij waren vaste teamcaptains in deze dierenquiz.

Momenteel herhaalt RTL 4 deze quiz, die daarvoor op de vrijdagavond te zien is geweest. Zondagavond keken er rond 18.35 uur 376.000 mensen naar een herhaling. Een week eerder keken er iets minder mensen, namelijk 332.000. Op beide zondagen kwam het marktaandeel voor RTL 4 uit op 9,6 %. 

Naast Wie Ben Ik?!  en Het Zijn Net Mensen was er een derde programma voor de Leeuw. Op de zaterdagavond kwam de presentator met het eigen bedachte spel Roodkapje. In dit spelletjesprogramma was het de bedoeling om zoveel mogelijk namen te raden. Dit leek verdacht veel op een combinatie van Wie Ben Ik?! en Hints, maar op een leukere manier.

Roodkapje kende tot nu toe maar één seizoen, maar de afleveringen zijn nog steeds terug te kijken via rtlxl.nl. Dit is ook bijzonder vaak gedaan. Vooral de tweede aflevering springt eruit, met 101.023 views via rtlxl.nl. De derde en vierde afleveringen hebben beiden ruim 80.000 views behaald. De laatste twee afleveringen zijn ieder goed voor ruim 60.000 views.

Via social media werd aan RTL 4 gevraagd wat er met de bovengenoemde drie programma's gaat gebeuren. Hierover zei RTL 4 via Twitter het volgende ''Dat is helaas nog onbekend''. Nu de Leeuw weer exclusief van de VARA is (en een BNN uitstapje mag maken), is het dus onzeker wat er gebeurd met ''zijn'' andere programma's. Wie weet verhuist Roodkapje wel mee met de Leeuw naar de VARA.

Bekijk Roodkapje terug via TV Blik. 

Lees hier de recensie nogmaals terug over Roodkapje.