Achter Het Lied - Give That Wolf A Banana: Roodkapje of COVID?
Bron: EBU

Achter Het Lied - Give That Wolf A Banana: Roodkapje of COVID?

Geschreven door Vera Verkooijen Laatste update:

In Achter het lied duiken we elke dinsdag en zaterdag in de lyrics van inzendingen van het songfestival. Vandaag is de beurt aan het nummer Give that Wolf a Banana van de inzending van Noorwegen: Subwoolfer. 

Na de zingende engel TIX komt Noorwegen dit jaar met twee wolven op het podium. Het duo Subwoolfer omringt zichzelf met mysterieusheid. Met hun wolvenmaskers en ontwijkende antwoorden, weet nog niemand de ware identiteit van het duo.

Het nummer dat zij in hebben gestuurd lijkt in eerste instantie een hervertelling te zijn van het sprookje Roodkapje. Roodkapje roept op om de wolf eerst een banaan te geven, voordat deze haar oma verslind. Omdat wolven geen bananen eten, is het toch waard om wat verder in deze lyrics te duiken en met wat zoek- en speurwerk blijkt dat dit nummer een mogelijke verwijzing is naar COVID.

Oma vertegenwoordigd de groep kwetsbaren, roodkapje de persoon die even op bezoek gaat en de wolf dat zou het coronavirus zelf zijn. Er zijn ook theorieën dat de wolf de groep mensen die geen vaccin hebben genomen vertegenwoordigen. Hoe dan ook, kan de wolf voor oma de dood betekenen. De banaan in het nummer zou staan voor het vaccin; de oplossing om de wolf niet zo hongerig te maken, en het virus niet zo dodelijk.

Het duo zelf blijft vaag over wat hun nummer nou eigenlijk betekent. Hun lyrics veel dieper gaan dan slechts één betekenis. Waar denk jij dat dit nummer over gaat, Roodkapje of de pandemie?