VVD zet zich in voor behoud van WNL, PowNed en HUMAN

VVD zet zich in voor behoud van WNL, PowNed en HUMAN

Geschreven door Pieter Jongsma

De VVD gaat er alles aan doen om de aspirant-omroepen WNL, PowNed en HUMAN te behouden. Dat laat Kamerlid Dilan Yeşilgöz (Media) van de VVD weten aan het Algemeen Dagblad. "Ik wil graag kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het geluid dat zij vertegenwoordigen, niet verloren gaat."

De drie publieke omroepen dienen in 2020 minstens 150.000 leden te hebben om programma's te mogen blijven uitzenden. Omdat ze dat alle drie niet lijken te halen, dreigen ze over twee jaar te verdwijnen uit het publieke bestel.

"De VVD wil dat de publieke omroep alle Nederlanders aanspreekt. Daarom is het belangrijk dat er verschillende omroepen zijn met elk een eigen karakter en eigen geluid", aldus Yeşilgöz. Donderdag tijdens het Mediadebat in de Tweede Kamer gaat de politieke partij zich hard maken voor het behoud van de omroepen.

Bert Huisjes directeur van Omroep WNL noemt het leden criterium niet meer van deze tijd in het AD. "De VVD wil dat de publieke omroep alle Nederlanders aanspreekt. Daarom is het belangrijk dat er verschillende omroepen zijn met elk een eigen karakter en eigen geluid", aldus Yeşilgöz.