PowNed neemt stappen tegen de NPO

PowNed neemt stappen tegen de NPO

Geschreven door Pieter Jongsma

Omroep PowNed neemt stappen tegen de Publieke Omroep. PowNed wil graag hun programma's aanbieden op zowel hun website als op YouTube maar vanwege verschillende regels binnen de NPO mag dit niet zomaar.

PowNed stapt eerst naar de geschillencommissie van de publieke omroep. "En als de uitspraak voor ons niet goed is, zullen we naar de bestuursrechter stappen", laat voorzitter Dominique Weesie weten. Hij zegt dat hij met vier andere omroepen praat, die zich mogelijk bij de actie willen aansluiten. "De kans is groot dat wij dit niet alleen gaan doen."

De klachten van de omroep gaan over het nieuwe programma Onrecht. Volgens de omroep mogen de afleveringen niet online worden gedeeld. "Als omroep moet je jezelf kunnen blijven profileren. Aan mij wordt gevraagd: zijn jullie geprofileerd genoeg, hebben jullie genoeg contact met de eigen achterban? Dat kan niet meer."

De NPO laat in een reactie weten te het beeldmateriaal gebundeld kan worden aangeboden op de platformen. PowNed laat weten dat de NPO dreigt met een boete.

Foto: PowNed