COA werkt vanwege privacy niet mee aan Beau Five Days Inside

COA werkt vanwege privacy niet mee aan Beau Five Days Inside

Geschreven door Daniël Schalk

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil vanwege privacyredenen niet meewerken aan het RTL4-programma Beau Five Days Inside. Presentator Beau van Erven Dorens uitte op Twitter kritiek op het COA, omdat hij voor zijn programma niet mag filmen in een asielzoekerscentrum.

Van Erven Dorens denkt dat het COA mogelijk iets te verbergen heeft. “Ook voor de tweede serie van ‘Beau Five Days Inside’ geeft het Centraal Opvang Asielzoekers geen toestemming om te filmen in een asielzoekerscentrum. Wat heeft het COA te verbergen?”, zei hij vorige week op Twitter.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers laat weten zich niet te herkennen in de kritiek van de RTL4-presentator. “Wij bekijken bij elke media-aanvraag wat er wel en niet mogelijk is en werken daar waar mogelijk mee aan verzoeken”, laat een woordvoerder van het COA aan Showbizznetwork.nl weten.

Vanwege privacyredenen wil de organisatie niet meewerken aan het tv-programma. “Wij krijgen veel aanvragen van media om voor een langere periode op een locatie te verblijven. Wij respecteren hierin onder meer de privacy van onze bewoners op locatie en willen ook geen precedenten scheppen.”

In Beau Five Days Inside bezoekt Van Erven Dorens verschillende instellingen in Nederland, zoals een hospice, een TBS-kliniek en een brandwondencentrum. Door vijf dagen mee te doen aan het leven in de instelling probeert Beau erachter te komen hoe het is om in deze instellingen te wonen en te werken.

Foto: RTL / Roland J.Reinders