RTL werkt aan opvolger Voetbal Inside

RTL werkt aan opvolger Voetbal Inside

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL werkt aan een opvolger voor Voetbal Inside, dat blijkt uit een oproep voor publiek. Komende woensdag vinden er twee opnames plaats in Hilversum. Uit de oproep valt op te maken dat het gaat om een nieuw sportprogramma voor RTL.

Na de exit van de mannen van Voetbal Inside heeft RTL geen eigen sportprogramma meer. De heren verhuisde afgelopen zomer naar Talpa waar ze sinds begin augustus Veronica Inside maken. Het is niet duidelijk hoe het nieuwe sportprogramma er gaat uitzien. Mocht de pilot bevallen wil de zender in 2019 aan de slag met het programma.

Bart Nolles en Simon Zijlemans worden in de wandelgangen genoemd als mogelijk presentatoren van het programma. Zijlemans tekende afgelopen zomer een nieuw contract bij RTL om de Europa League te presenteren, daarnaast is hij werkzaam voor het online platform van Voetbal Inside. Nolles was afgelopen zomer te zien als nieuwe presentator van Tour Du Jour.

Voormalig Voetbal Inside presentator Wilfred Genee liet eerder weten erg verbaast te zijn dat RTL de naam Voetbal Inside blijft hanteren. "Een beetje apart, maar het is hun goed recht. We zijn daar ooit begonnen, ik hoop niet dat het straks tot te veel verwarring gaat leiden. Voetbal Inside en Veronica Inside lijken erg op elkaar.”

Foto: RTL