Beau van Erven Dorens laat zich opsluiten voor nieuwe docuserie

Beau van Erven Dorens laat zich opsluiten voor nieuwe docuserie

Geschreven door Pieter Jongsma

Beau van Erven Dorens gaat voor een nieuw programma zich laten opsluiten in verschillenden instellingen in Nederland. In de nieuwe docuserie Beau Five Days Inside bezoekt de RTL-presentator vanaf dinsdag 27 februari instellingen waar je normaal niet binnenkomt.

Zoals een hospice, een TBS-kliniek of een brandwondencentrum. Door vijf dagen mee te doen aan het leven in de instelling probeert Beau er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

Tijdens de opnames slaapt hij in een kamertje op een afdeling of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van de woonkamer. Vaak achter slot en grendel, voor zijn eigen veiligheid. Overdag wordt hij gevolgd door een cameraploeg, 's avonds en 's nachts filmt hij zelf, wat zeer indringende scènes oplevert.

In zes afleveringen bezoekt Beau 'Hospice de Populier' (een sterfhuis), TBS-kliniek 'De Rooyse Wissel', 'Woodstock' (een bejaardentehuis voor verslaafden), 'Sherpa' (een instelling voor meervoudig verstandelijk en lichamelijk gehandicapten), jeugdinrichting 'Harreveld' en het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Beay Five Days Inside vanaf 27 februari om 21.30 uur te zien bij RTL4.

Foto: RTL