Duitsland eindelijk weer succesvol op songfestival

Duitsland eindelijk weer succesvol op songfestival

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is Duitsland weer gelukt om te scoren op het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale mocht Duitsland als elfde het podium betreden. Zanger Michael Schulte zong zijn nummer You Let Me Walk Alone. Dit nummer droeg de Duitse zanger op aan zijn overleden vader. Donderdagavond maakte hij bekend dat hij zelf binnenkort vader wordt. Tegenover de presentatrice maakte hij bekend dat hij een zoontje verwacht.

Nadat de vakjury alle punten gegeven, stond Duitsland al hoog in de ranglijst. Uiteindelijk wist Duitsland op plek vier te eindigen met 340 punten. Met slechts zeven punten verschil stond Oostenrijk op plek drie. Plek twee werd veroverd door Cyprus. Israël werd dé grote winnaar van de avond. Zangeres Netta wist met haar Toy de harten van de kijkers te veroveren. 

Dat Duitsland nu weer een keer succesvol is, is wel fijn. Vorig jaar deed zangeres Isabella Levina het een stuk slechter. Haar nummer Perfect Life werd niet goed ontvangen. Het jaar daarvoor deed zangeres Jamie-Lee het ook al behoorlijk slecht. Het nummer Ghost wist bijna geen indruk te maken.

Wie er volgend jaar voor Duitsland naar Israël afreist is nog niet bekend.

Foto: Eurovision