Duitsland gaat op zoek naar kandidaat voor Songfestival

Duitsland gaat op zoek naar kandidaat voor Songfestival

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Wie vertegenwoordigt Duitsland op het Eurovisie Songfestival 2017? Op die vraag hopen Lena Meyer-Landrut, Tim Bendzko en Florian Silbereisen binnen kort een antwoord te hebben. Zij vormen de jury voor het nationale Songfestival voor Duitsland. De publieke zender NDR gaat in Eurovision Song Contest: Unser Song 2017 uitzenden.

Ook roept Duitsland de hulp in van de Songfestivalfans. Door middel van een speciale app kunnen mensen hun stem uitbrengen. Vijf verschillende, jonge, talenten maken kans op Duitsland te gaan vertegenwoordigen in Kiev. Het is meteen de eerste keer dat een land de hulp in roept van fans van het liedjesfestijn.

Dat Duitsland om hulp vraagt is ook niet zo gek. Vorig jaar stond zangeres Jamie-Lee (foto) op het podium. Helaas wist zij vrij weinig punten te scoren. In totaal ontving ze slechts één punt in de finale. In de finale zong Jamie-Lee haar single Ghost. De Duitse media was zeer aangedaan over de uitslag in de finale.

Maar in 2015 deed het Duitsland het nog slechter. In de finale van het Eurovisie Songfestival van 2015 stond Ann Sophie op het podium. Met haar single Black Smoke wist de zangeres totaal geen indruk te maken. Met in totaal nul punten stond Duitsland in 2015 onderaan.

Ook in 2014 was Duitsland niet echt succesvol. Toen vertegenwoordigde Elaiza Duitsland met de single Is It Right. Een jaar eerder, in 2013, werd de populaire band Cascada ingezonden. Maar ook Cascada was niet het succes waar Duitsland zo op hoopte.

Maar in 2010 was het Duitsland die het Eurovisie Songfestival wist te winnen. In dat jaar stond Lena Meyer-Landrut klaar om haar single te laten horen. Haar single Satellite werd zo goed ontvangen, dat de zangeres met 246 punten er met de winst vandoor ging.

Wie er dit jaar Duitsland gaat vertegenwoordigen is nog niet bekend gemaakt. Er zal een keuze gemaakt gaan worden uit vijf verschillende jonge talenten. Wie deze talenten zijn is ook nog niet bekend gemaakt. Op donderdag 9 februari wordt Eurovision Song Contest: Unser Song 2017 uitgezonden. Dan zal duidelijk worden wie Duitsland gaat vertegenwoordigen in Kiev.

Bekijk Eurovisie Songfestival 2016 op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Lees ook: 'Wieder einmal' scoorde Duitsland slecht op Songfestival 2016