Discovery in het teken van Stephen Hawking

Discovery in het teken van Stephen Hawking

Geschreven door Pieter Jongsma

Discovery brengt aanstaande zaterdag een ode aan het leven van Stephen Hawking, de legendarische Britse kosmoloog en natuurkundige, die afgelopen woensdag op 76-jarige leeftijd is overleden.

In de afleveringen van Stephen Hawking's Universe zien we Stephen's visie op een aantal prangende vragen over onze kosmos. Hoe is het heelal en de aarde ontstaan en wanneer zal onze planeet uitsterven In Stephen Hawking's Grand Design bespreekt Hawking drie andere controversiële kwesties zoals: Heeft God het universum geschapen? Wat is de betekenis van het leven?

Door middel van prachtige opnames en spectaculaire computeranimaties worden de antwoorden van Hawking in beeld gebracht.

Nooit eerder konden we op zo'n heldere en overtuigende manier kennismaken met de mogelijke werelden buiten onze dampkring. Een must voor elke aardbewoner die verder durft te kijken dan zijn eigen universum.

Diverse Stephen Hawking afleveringen worden aanstaande zaterdag 17 maart vanaf 16.20 uur opnieuw uitgezonden bij Discovery.