Kijker hoeft niet te kiezen tussen Discovery Channel programmering en WK voetbal

Kijker hoeft niet te kiezen tussen Discovery Channel programmering en WK voetbal

Geschreven door Pieter Jongsma

De Discovery fan hoeft niets te missen van de programma’s die de zender tijdens het WK voetbal uitzendt. Op basis van het speelschema is het programmaschema aangepast, door de premières die om 21.00 en 22.00 uur te zien zijn, nog een keer in te zetten op een tijdstip dat er geen voetbalwedstrijd is (respectievelijk om 23.00 en 20.00 uur).

Zo hoeft de kijker niet te kiezen tussen zijn favoriete programma en het WK voetbal. De grootste non- fictie zender van Nederland bedient met deze strategie zowel de kijker die van voetbal én Discovery Channel houdt, als de kijker die niet van voetbal houdt. Bekijk de promo, die hier speciaal voor is ontwikkeld.

Arno Flapper, Channel Manager Discovery Channel Benelux: “Het is bedoeld als sympathiek gebaar naar onze kijker, die óók graag voetbal kijkt, maar ook naar onze kijker die z’n vaste Discovery- avond wil hebben. Doordat we onze premières herhalen na de gespeelde wedstrijd (van 18.00 en 21.00 uur), geven we onze kijkers nog een kans om zijn favoriete programma’s te blijven volgen”.

Premières
Zoals de kijker van Discovery Channel gewend is, pakt Discovery Channel ook in de zomer weer uit met de beste premières. Niet alleen overdag, maar ook in de avond tijdens het WK voetbal. Denk aan Outback Truckers, Gold Divers, Building The World Cup, Deadly Islands, Wildest Indochina en Wildest Islands. In het weekend staan overdag de volgende premières in het schema: op zaterdag om 17.00 uur Toy Hunter en op zondag om 14.45 uur Off the Hook: Extreme Catches.

Discovery Channel
De mannenzender bij uitstek beleefde afgelopen maand ook nog de beste meimaand ooit met een marktaandeel van 4,3% all day[1] en 2,3% in prime time[2] in de doelgroep M20-49. Ook behaalde de zender een record in kijktijd onder dezelfde doelgroep van 49 minuten all day en 28 minuten in prime time. De best bekeken programma’s in de maand mei waren: Classic Car Rescue en Savage Family Diggers.