Stephen Hawking, Richard Branson en 9/11 in eerste week Z Docs op het nieuwe RTL Z

Stephen Hawking, Richard Branson en 9/11 in eerste week Z Docs op het nieuwe RTL Z

Geschreven door Pieter Jongsma

Iedere werkdag zendt het nieuwe RTL Z om 20.30 een inspirerende documentaire uit. Voor deze week staan de volgende documentaires gepland

Maandag 7 september: 'Het wondere leven van Stephen Hawking'

Hij is één van de beroemdste wetenschappers van deze tijd en zijn bijzondere leven is recent vastgelegd in de Oscar-winnende film ‘The Theory of Everything’: Stephen Hawking. In de unieke documentaire ‘Het wondere leven van Stephen Hawking’ spreekt de interviewer niet alleen Hawking zélf, maar ook zijn collega’s, assistenten én kinderen.
Hoe is het om op te groeien met een vader die niet kan praten en bewegen? En hóe is het om de hele wereld met hem rond te reizen?!

Dinsdag 8 september, woensdag 9 september en donderdag 10 september: 'Richard Bransons Virgin Atlantic'

Stoelen en wc’s uitzoeken voor een gloednieuw vliegtuig, de zeer intensieve opleiding tot cabinepersoneel, veiligheidstesten uitvoeren voor de nieuwe Dreamliner en de allereerste vlucht van een stewardess. Hoe gaat dat allemaal in z’n werk?!
Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic van zakenman Richard Branson geeft in deze driedelige documentaire naar aanleiding van het 30-jarig bestaan een uniek inkijkje in de bijzondere wereld van het vliegen.

Vrijdag 11 september: '11 september: Chaos in de lucht'

11 september 2001: de dag die Amerika voorgoed veranderde. Nog altijd zijn er heel veel vragen rond de afschuwelijke aanslagen. De unieke documentaire ’11 september: Chaos in de lucht’ geeft door middel van tientallen geluidsopnames een nieuwe en andere blik op die bewuste desastreuze ochtend.
Luchtverkeersleiders, militairen en zelfs passagiers vanuit de gekaapte vliegtuigen zijn allemaal te horen op de tapes die de enorme chaos en verwarring van minuut tot minuut pijnlijk duidelijk maken.