Dieuwertje Blok terug met Het Sinterklaasjournaal

Dieuwertje Blok terug met Het Sinterklaasjournaal

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf vanavond doet Het Sinterklaasjournaal verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland.

De presentatie is net als andere jaren opnieuw in handen van Dieuwertje Blok. Het programma heeft dit jaar naast vaste verslaggever Jeroen Kramer een nieuwe gezicht aangetrokken. Charlie Chan Dagelet is naast Kramer te zien in het NTR-programma. De intocht van Sinterklaas is dit jaar in het Friese Dokkum, en wel op zaterdag 18 november. De NTR doet live verslag in de speciale - extra lange - aflevering van het Sinterklaasjournaal.

Sinterklaas komt met een Bont Gezelschap aan Helpers, dat gespeeld wordt door onder anderen John Jones, Jeroen Spitzenberger, Gersom Kremer, Frederik Brom, Aaron Wan, Joep Onderdelinden, Harry Piekema, Dick van den Toorn, Mimoun Ouled Radi, Maarten Wansink en Abbey Hoes. Verder zullen weer vele bekende Nederlanders hun opwachting maken.  

Het Sinterklaasjournaal vanaf vanavond 18.00 uur op NPO Zapp op 3. Op zondag is steeds het weekoverzicht te zien. Daarnaast wordt Het Sinterklaasjournaal meerdere keren per dag herhaald op NPO Zapp en NPO Zapp Xtra. Alle afleveringen zijn terug te kijken via sinterklaasjournaal.nl, zapp.nl en schooltv.nl.

Foto: NTR/Roel Jorna