Lex Uiting nieuwe verslaggever Sinterklaasjournaal

Lex Uiting nieuwe verslaggever Sinterklaasjournaal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Lex Uiting is de nieuwe verslaggever van Het Sinterklaasjournaal en volgt daarmee Dolores Leeuwin op, die na vorig jaar heeft besloten om te stoppen als verslaggever. Uiting was woensdagavond, 9 november, om 18:00 uur voor de eerste keer te zien in Het Sinterklaasjournaal.

Dieuwertje Blok presenteert vanaf vandaag voor de zestiende keer Het Sinterklaasjournaal. De NTR doet sinds vanavond, tot en met 5 december, verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van Sinterklaas in Nederland.

Dieuwertje neemt de taak van presentatrice vanuit de studio op zich en wordt naast Lex bijgestaan door een vertrouwd gezicht, Jeroen Kramer. Hij zal dit jaar wederom verslag doen vanaf verschillende locaties vanuit het hele land, waaronder vanuit Maassluis en het Grote Pietenhuis.

Aankomende zaterdag, 12 november, komt Sinterklaas samen met zijn Pieten aan in Maassluis in Zuid-Holland. Het Sinterklaasjournaal zal uitgebreid verslag doen van de landelijke intocht. Dieuwertje presenteert zaterdag vanaf 12:00 uur een extra live-uitzending over de intocht op NPO Zapp.

Het Sinterklaasjournaal is van 9 november t/m 5 december om 18:00 uur te zien op NPO Zapp.

Bekijk Het Sinterklaasjournaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal

Foto: NTR