'Ouderwets gezellig in Nederland’ met Pieten

'Ouderwets gezellig in Nederland’ met Pieten

Geschreven door Daniël Schalk

Het Sinterklaasfeest wordt ouderwets gezellig, dat zei Sinterklaas dinsdagavond in de eerste aflevering van dit jaar van het Sinterklaasjournaal. Presentatrice Dieuwertje Blok vroeg aan Sinterklaas of de Pieten er ook weer bij zijn nadat veel mensen hadden gezegd dat de Pieten ‘ouderwets’ zijn.

En juist daarom zijn de Pieten weer met de Sint mee op de stoomboot naar Nederland, om het ouderwets gezellig te maken.

Sinterklaas kijkt verbaast en vraagt aan Dieuwertje: “Hoezo?”, als de presentatrice zegt: “De aller belangrijkste vraag van de hele wereld op dit moment is natuurlijk, komen er ook Pieten naar Nederland?” Vervolgens noemt Dieuwertje een aantal Pieten op en vraagt aan Sinterklaas of ze er allemaal weer bij zijn.

De sint antwoord met: “Ja, dan wordt het weer ouderwets gezellig in Nederland. Dat is al honderden jaren zo geweest en dat zal altijd wel zo blijven.”  Waarop Dieuwertje vervolgens antwoord dat wij ons verhogen op de gezelligheid.

Uit de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal wordt nog niks duidelijk over de regenboog waar de stoomboot op af zou varen. Vorige week lekte er een promo uit waarin Sinterklaas zei: “We varen recht op een regenboog af”. In 2006 vaarde de stoomboot ook door de regenboog, vervolgens zette de Zwarte Pieten in allerlei kleuren van de regenboog voet aan wal in Nederland.

Het Sinterklaasjournaal met het nieuws rondom Sinterklaas en zijn Pieten met Dieuwertje Blok is elke school-/ werkdag om 18:00 uur te zien bij de NTR op NPO Zapp (NPO 3).