RTL Late Night maakt docu over Bataclan-vrienden

RTL Late Night maakt docu over Bataclan-vrienden

Geschreven door Daniël Schalk

Ewout Genemans heeft voor RTL Late Night een documentaire gemaakt over de vier Nederlandse vrienden Ferry, Bob, Dexter en Frank, die bij het Bataclan-drama in Parijs aanwezig waren. Het is bijna een jaar geleden dat bij het Bataclan-drama 89 mensen om het leven kwamen.

Amper drie dagen na de aanslag vertelden de vier vrienden aan tafel bij Humberto Tan openhartig hun aangrijpende verhaal. Het interview werd donderdag 20 oktober 2016 nog bekroond met de Sonja Barend Award 2016, de vakprijs voor het beste televisie-interview van het jaar.

In de maanden na de traumatische gebeurtenis moest het viertal het ‘normale leven’ weer oppakken en daarbij werden zij gevolgd door programmamaker Ewout Genemans. Hij volgde Ferry, Bob, Dexter en Frank en legt vast hoe zij de draad weer proberen op te pakken na die dramatische avond.

Ook bezoeken de vrienden in de docu Parijs en gaan ze terug naar de plek des onheils: het Bataclan-theater. Verder ontmoeten ze de leden van de toen optredende Amerikaanse rockband in Bataclan, Eagles of Death Metal, en halen ze de destijds in het theater verloren telefoon van Bob op.

“Het was voor mij een eer om Ferry, Bob, Dexter en Frank te mogen volgen”, zegt Ewout over het maken van de documentaire. Direct na de uitzending van de documentaire zijn de vier vrienden te gast in RTL Late Night om live te vertellen hoe het nu, bijna één jaar later, met hen gaat.

RTL Late Night: Bataclan 1 jaar later is woensdag 9 november om 21:30 uur te zien op RTL4.