Jessica Villerius blikt terug op aanslag in Bataclan

Jessica Villerius blikt terug op aanslag in Bataclan

Geschreven door Pieter Jongsma

Jessica Villerius blikt in 3Doc: Die avond in Bataclan terug met hoofdpersonen en nabestaanden op de terreuraanslag in de Parijse concertzaal Bataclan.

Op 13 november 2015 vielen drie IS-terroristen tijdens een concert van de Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal de concertzaal binnen en doodden 89 muziekliefhebbers. Villerius spreekt één van de overlevenden en de vader van een slachtoffer. 

Ook ontmoet Villerius de vader van één van de daders, die nog steeds verbijsterd is over de daden van zijn zoon. Het is vrijdagavond 13 november 2015 als de Franse Lola Salines met twee vrienden Bataclan bezoekt. De Nederlandse Ferry Zandvliet is er ook met een aantal vrienden. Nietsvermoedend genieten zij van het concert, totdat letterlijk de hel losbarst en drie terroristen het vuur openen op de aanwezige bezoekers.

Ferry overleeft tot zijn eigen ongeloof het drama: ‘Als je een simpele berekening maakt, heeft 1 op de 3 die avond een al dan niet dodelijke kogel gehad. Ik heb echt geluk gehad.’ Lola overleefde de aanslag niet. Haar vader Georges Salines vernam haar overlijden op een wrange manier: "Niemand kon mij iets vertellen, terwijl ik wist dat ze in de Bataclan was. Op den duur zag ik condoleances op Twitter binnenkomen waarbij de naam van mijn dochter werd genoemd."

3Doc: Die avond in Bataclan is op maandag 13 november om 22.15 uur te zien op NPO 3.

Foto: BNNVARA