Humberto Tan wint Sonja Barend Award 2016

Humberto Tan wint Sonja Barend Award 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Humberto Tan heeft de Sonja Barend Award 2016 gewonnen voor zijn interview in RTL Late Night met vier overlevenden van de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan. Tan ontving de prijs donderdagavond uit handen van naamgeefster Sonja Barend in De Wereld Draait Door.

Tan interviewde op 16 november 2015 Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Frank de Wilde en Dexter Sillem, drie dagen na de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan. Zij waren erbij aanwezig en overleefden het. De vrienden blikte terug op die avond en alle huiveringwekkende details.

Een jury van ruim veertig collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten verkoos Tan uit een lijst van tien kanshebbers die organisator VARAgids onlangs publiceerde. “Humberto Tan is altijd op zijn best met niet-bekende Nederlanders die hij optimaal op hun gemak weet te stellen”, aldus de jury.

Het is de achtste keer dat de Sonja Barend Award is uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak en twee keer Jeroen Pauw. Het interview van Humberto Tan is nu te zien op VARAgids' digitale platform delagarede.nl.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night