Humberto Tan Omroepman van het Jaar

Humberto Tan Omroepman van het Jaar

Geschreven door Daniël Schalk

Humberto Tan is door vakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. De talkshowhost van RTL Late Night, dat iedere werkdag te zien is, kreeg de prijs uit handen van Omroep MAX-baas Jan Slagter, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar.

De jury van de prijs noemt Humberto ‘een geloofwaardig multitalent dat zoveel impact heeft gehad op het afgelopen mediajaar dat de redactie van Broadcast Magazine hem wel tot Omroepman van 2015 móest uitroepen’. De onderscheiding werd dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt.

“Tan en zijn redactie bepalen steeds vaker het gesprek van de dag, met de uitzending na de aanslag in Parijs op theater Bataclan als onbetwist hoogtepunt. Hij is meer dan een goedlachse allemansvriend en warme gastheer: zacht als het moet, maar ook hard als het kan”, vervolgt de jury.

De redactie van RTL Late Night heeft maandagmiddag bekendgemaakt dat de uitzending van RTL Late Night maandag in het teken staat van de benoeming. Oud-winnaars John de Mol, Linda de Mol, Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk schuiven samen met Humberto aan bij Peter van der Vorst.

Van der Vorst, die eerder al een week de presentatie van de talkshow op zich nam toen Humberto bij de Olympische Spelen was, zal de uitzending van RTL Late Night presenteren. De oud-winnaars van de titel zullen aan Peter vertellen wat de titel met hun heeft gedaan en nog steeds doet.

Deze speciale uitzending van RTL Late Night is vanavond om 22:30 uur te zien op RTL4.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night