‘Het voelde alsof ik Nederland in de steek had gelaten’

‘Het voelde alsof ik Nederland in de steek had gelaten’

Geschreven door Daniël Schalk

Douwe Bob had na de finale van het Eurovisie Songfestival het gevoel alsof hij Nederland in de steek had gelaten, nadat hij als 11de was geëindigd. “Ik was teleurgesteld. Ik ging slapen met een traan. Het voelde bijna alsof ik mijn land in de steek had gelaten”, zei hij maandag in RTL Late Night.

Het doel van Douwe Bob was om te winnen. “Het is een beetje sportersmentaliteit. Je gaat er toch heen met een missie.” Hij maakte er geen geheim van dat hij wilde winnen. “Ik heb vanaf het begint geschreeuwd: ‘Ik ga gewoon winnen!’ en als je dan niet de eerste plek pakt komt dat hard aan.”

Het gevoel dat hij Nederland in de steek had gelaten was de dag na de spannende finale weg. “De volgende dag werd ik wakker met een glimlach, omdat ik besefte dat het niet zo was”, vervolgde hij. Douwe Bob kan nu dan ook wel trots zijn. “Ik ben heel blij met het resultaat dat we heb neergezet.”

Douwe Bob was na de finale van afgelopen zaterdag zo teleurgesteld dat hij geen eens de pers meer te woord wilde staan. “Douwe Bob is moe en teleurgesteld en wil daarom geen interviews geven”, kreeg de pers te horen. Ook de ochtend daarna was hij nog niet in staat om vragen te beantwoorden.

Zondagavond vloog Douwe Bob terug naar Nederland, waar hij bij aankomst wel de pers te woord stond. “Ik baal. Dit is niet waar ik negen maanden voor heb gewerkt”, zei hij tegen het AD. “Gisteren was iedereen even down, maar nu is iedereen weer helemaal gelukkig”, vertelde hij tegen de NOS.

De singer-songwriter vertegenwoordigde Nederland dit jaar op het Eurovisie Songfestival in Stockholm, dat uiteindelijk werd gewonnen door Oekraïne. Vorig jaar behaalde Nederland met Trijntje Oosterhuis de finale geen eens. The Common Linnets werden het jaar daarvoor tweede.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night