Daphne Deckers transformeert van supermodel naar zombie

Daphne Deckers transformeert van supermodel naar zombie

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentatrice en schrijfster Daphne Deckers is voor het grootste Nederlandse tv-blad Veronica Magazine getransformeerd tot een ‘walker’ uit ‘The Walking Dead’, een van de populairste en best bekeken series ter wereld.

Daphne is een groot fan van de dramareeks, waarvan het zesde seizoen 12 oktober van start gaat op FOX, en ze twijfelde dan ook geen moment toen ze het aanbod kreeg om zich door een team van professionele grimeurs te laten veranderen in een zombie.

Het magazine met de complete fotoshoot is vanaf dinsdag 6 oktober verkrijgbaar in de winkel. ‘The Walking Dead’ is 24 uur na de Amerikaanse première te zien op FOX.

Make-up artiest Barbara van Munster (de vaste grimeur van het programma de TV Kantine) heeft ervoor gezorgd dat het lijkt alsof Daphne rechtstreeks is weggelopen uit ‘The Walking Dead’. Fotograaf Nick van Ormondt heeft alle fasen van de zombificatie vastgelegd. Daphne: “Tijdens de eerste foto liep er een straaltje bloed uit mijn oor naar beneden op mijn witte jurkje. Daar kreeg ik echt een wegtrekker van: oh my god, er drupt bloed uit mijn hoofd! Een soort mindfuck. Het uiteindelijke resultaat ziet er nog veel erger uit, enorm bloederig en weggevreten, maar het voelde niet raar.”