KRO opent kapel op Station Amsterdam Centraal

KRO opent kapel op Station Amsterdam Centraal

Geschreven door Pieter Jongsma

De KRO wil het belang van herdenken meer onder de aandacht brengen. In de week van 27 – 31 oktober opent de katholieke omroep daarom een speciale KRO Kapel op één van de drukste plekken van Nederland: Amsterdam Centraal Station.

Passanten kunnen in de kapel een kaarsje opsteken en denken aan een dierbare die hen is ontvallen.

De KRO Kapel maakt onderdeel uit van de campagne Voor wie steek jij een kaarsje op?, die jaarlijks wordt gevoerd rondom de televisie-uitzendingen van KRO's Ode aan de Doden met presentator Anita Witzier.

In de week voor Allerzielen brengt de KRO iedere avond een ode aan bekende en onbekende overledenen en vraagt aan iedereen in Nederland: Voor wie steek jij een kaarsje op? Anita Witzier presenteert vijf bijzondere televisie-uitzendingen op NPO 2 waarin mensen door heel Nederland een eerbetoon brengen aan een geliefd persoon. Dit kan een familielid zijn, een dierbare vriend, een inspirerend voorbeeld, iemand die kort geleden is overleden, of juist al heel lang in herinnering voortleeft.

Diverse KRO- en RKK-programma's maken uitzendingen vanuit de KRO Kapel: zo vraagt presentator Hella van der Wijst aan voorbijgangers voor wie zij een kaarsje willen opsteken. Deze gesprekken worden als dagafsluiting uitgezonden op NPO 2, onder de titel Voor wie steek jij een kaarsje op? – 27 oktober tot en met 1 november rond middernacht op NPO 2. Daarnaast schakelt Kruispunt Radio op 30, 31 oktober én 1 november over naar de KRO Kapel om de verhalen te horen van mensen die een kaarsje branden voor hun dierbare. Het programma is te horen tussen 18.00 en 19.00 uur op NPO Radio 5.

De KRO Kapel is bedacht en gerealiseerd door Exterion Media en KRO. De KRO Kapel is van 27 – 31 oktober dagelijks geopend van 07.00 – 20.00 uur en is te vinden bij de ingang van het Centraal Station in Amsterdam. De KRO nodigt iedereen van harte uit om hier een kaarsje op te steken. Ook is er een mogelijkheid om digitaal een kaarsje te branden voor een dierbare, dit kan via kro.nl/odeaandedoden.