Belgische Laura door naar finale Songfestival

Belgische Laura door naar finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Nederland en België staan dit jaar weer samen in de finale van het Eurovisie Songfestival. De 19-jarige Belgische Songfestival-inzending Laura Tesoro heeft donderdagavond in de tweede halve finale een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm bemachtigd.

Naast België behaalde donderdag ook Letland, Georgië, Bulgarije, Australië, Oekraïne, Servië, Polen, Israël en Litouwe een finaleplaats. Zwitserland, Wit-Rusland, Ierland, Macedonië, Slovenië, Bulgarije, Denemarken, Noorwegen, Albanië vielen af in de tweede halve finale.

De laatste keer dat Nederland en buurland België samen in de finale stonden was in 2013, met Anouk (Nederland) en Roberto Bellarosa (België). Het jaar daarna lukte het België met Axel Hirsoux niet om de finale te halen. The Common Linnets (Nederland) werden toen tweede in de finale.

Vorig jaar was het andersom, toen haalde België wel de finale en Nederland met Trijntje Oosterhuis niet. België werd met Loïc Nottet vierde. Laura hoopt nu niet onder te doen aan Loïc Nottet. “Ik leg de lat graag hoog! We gaan voor de overwinning natuurlijk!”, zei ze tegen Showbizznetwork.nl

Lees ook: 'Showbizznetwork interviewt: Laura Tesoro'

De Nederlandse inzending Douwe Bob bemachtigde afgelopen dinsdag al een finaleplaats in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ook Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta bemachtigde afgelopen dinsdag een finaleplaats.

De ‘Big Five’-landen Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland en gastland Zweden stonden al in de finale. De tien winnaars uit de eerste halve finale, de tien winnaars uit de tweede halve finale, de ‘Big Five’ en gastland Zweden zijn zaterdag te zien in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de finale met Douwe Bob én Laura Tesoro:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/14 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]