Belgische inzending Eliot niet door naar finale Songfestival

Belgische inzending Eliot niet door naar finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Belgische inzending Eliot heeft zich niet geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De 64ste editie van het Songfestival werd vanavond afgetrapt met de eerste halve finale, waarin Eliot met zijn Songfestival-nummer Wake Up namens België streed om een plek in de grote finale.

Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië zijn wel door naar de finale van aanstaande zaterdag. Montenegro, Finland, Polen, Hongarije, Georgië en Portugal kregen net als onze zuiderburen niet genoeg stemmen voor de finale.

Vorig jaar strandde België ook in de halve finale. Sennek was voor de halve finale bij de bookmakers nog verzekert van een finaleplaats, maar tijdens de eerste halve finale verloor zij haar plek in de top-10. De wedkantoren voorspelden al dat haar optreden niet goed genoeg was voor een plek in de finale.

Morgen blikt Songfestival Update in een extra uitzending terug op de eerste halve finale. Vanuit Tel Aviv vertelt Philip Houtermans van Songfestival.be over het optreden van de Belgische inzending Eliot, dat niet voldoende was voor een plek in de grote finale van zaterdag.

Foto: Eurovision.tv