Laura Groeseneken voor België naar Songfestival

Laura Groeseneken voor België naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Laura Groeseneken zal België volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. In de talkshow Van Gils & Gasten op tv-zender Eén werd donderdagavond door de Vlaamse publieke omroep VRT bekendgemaakt dat Laura volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival gaat.

Het nummer waarmee Groeseneken haar vaderland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon wordt later bekendgemaakt. In Van Gils & Gasten liet de zangeres wel alvast horen wat zij kan met een Engelse versie van ‘Amar pelos Dois’ van winnaar Salvador Sobral.

België deed het dit jaar erg goed op het Eurovisie Songfestival. In de Oekraïense hoofdstad Kiev eindigde de Belgische zangeres Blanche met haar nummer ‘City Lights’ op de vierde plaats. Twee jaar eerder werd België met zanger Loïc Nottet ook vierde op het Eurovisie Songfestival van 2015.

Wanneer de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2018 in Portugal bekend zal worden gemaakt, is nog onduidelijk. Nederland werd dit jaar vertegenwoordigt door de meidengroep OG3NE. Lisa, Amy en Shelley eindigden met hun nummer ‘Lights and Shadows’ op de elfde plaats.

Bekijk hieronder het optreden van Laura Groeseneken:

Foto: Screenshot YouTube