Chris Zegers en Sophie Hilbrand presenteren Nationale Natuur Quiz

Chris Zegers en Sophie Hilbrand presenteren Nationale Natuur Quiz

Geschreven door Pieter Jongsma

Welk zoogdier kan vliegen? Wat is een snotolf? Welke vogel is de koning van de imitatie? Sophie Hilbrand en Chris Zegers presenteren op 11 mei de eerste Nationale Natuur Quiz.

In deze avondvullende liveshow bij de VARA op NPO1 kan de kijker zijn kennis van de Nederlandse natuur testen.

Avonturen van Chris Zegers in de Nederlandse natuur, vormen de inspiratie voor de vragen over planten en dieren, geïllustreerd met indrukwekkende natuurbeelden. Sophie Hilbrand legt de vragen aan de kijkers thuis én aan de kandidaten in de studio voor. De bekende én onbekende kandidaten zijn stuk voor stuk natuurliefhebbers. De Nationale Natuur Quiz 2016 wordt 11 mei om 21:30 uur uitgezonden bij de VARA op NPO1.

Chris Zegers, ook bekend van het programma '3 op reis', verkent voor de Nationale Natuur Quiz na vele zwerftochten over de wereld, natuur in ons eigen land samen met boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten. Hij dwaalt door de mergelgrotten van de Sint Pietersberg bij Maastricht en haalt natte voeten in Overijssel. Dichter bij huis beleeft hij de natuur bij de stad, in parken, op balkons en in achtertuinen. ,,Hoe meer je weet, hoe meer je beleeft en geniet. En dat wil je ook beschermen", aldus boswachter Hanne Tersmette, "Je stapt je voordeur uit en de natuur is overal."

In aanloop naar de uitzending van 11 mei kunnen mensen zelf meespelen om een plekje in de Nationale Natuur Quiz 2016 te veroveren. In een online battle neem je het op tegen één van de bekende Nederlanders: Chris Zegers, Sophie Hilbrand, Bastiaan Ragas en Lisa Wade. Vijftig winnaars mogen het in de live-uitzending opnemen tegen de deelnemende bekende Nederlanders.

De Nationale Natuur Quiz 2016 wordt gemaakt in samenwerking met Natuurmonumenten.