Tom Roes wint De Slimste Mens 2015

Tom Roes wint De Slimste Mens 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Journalist en programmamaker Tom Roes heeft vrijdagavond het NPO 2-programma De Slimste Mens gewonnen. Roes versloeg in de finale Chris Zegers en Remco Veldhuis.

Tom Roes nam in de eerste ronde al een voorsprong op Chris Zegers en Remco Veldhuis. Dankzij zijn feitenkennis sprokkelde de uiteindelijke winnaar de nodige secondes bijeen. Chris Zegers liep al snel behoorlijk achter op Roes. Na vier rondes werd duidelijk dat Chris Zegers met 193 verzamelde secondes de eerste verliezer was in de finale.

Roes nam het met 293 seconden in de finaleronde op tegen Veldhuis met 240 seconden. Al snel nam de journalist en programmamaker een grote voorsprong op Remco Veldhuis. Met nog één vraag te gaan en 29 seconden voor Roes en 17 voor Veldhuis won Roes doordat Veldhuis de laatste vraag fout had, waardoor Tom Roes hem mocht beantwoorden. Hij beantwoorde de laatste vraag goed.

De voorgangers van Tom Roes zijn Art Rooijakkers, Owen Schumacher, Pieter Derks en Arjen Lubach. De winnaar van vorig seizoen, Art Rooijakkers, was verhinderd en kon de prijs niet aan Roes overhandigen. De presentator van Wie is de Mol? sprak de winnaar in een videoboodschap toe.

Bekijk De Slimste Mens op TVblik.nl/de-slimste-mens