Sophie Hilbrand met tweede seizoen in de Mentale Kreukels

Sophie Hilbrand met tweede seizoen in de Mentale Kreukels

Geschreven door Pieter Jongsma

Sophie Hilbrand keert terug met een tweede seizoen Sophie in de Mentale Kreukels. In het nieuwe seizoen duikt Sophie opnieuw in het onderwerp van deze tijd.  Want sinds het eerste seizoen, waarin ze ook haar eigen burn-out onder de loep nam, zijn er nieuwe ontwikkelingen, onderzoeken en ook kritische geluiden aan het licht gekomen.

Ze praat erover met collega's en deskundigen en probeert de burn-out dit seizoen met een kritische blik in een breder perspectief te plaatsen.  

In iedere aflevering onderzoekt Sophie een aspect dat van invloed is op de geestelijke gezondheid van de mens.  Floortje Dessing vertelt over het effect van slaap, en vooral het gebrek daaraan, op haar leven. Isa Hoes en Medina Schuurman doen een boekje open over de hormonale bijwerkingen van de overgang en hoe die klachten overeen kunnen komen met die van een burn-out. Mr. Probz vertelt hoe hij zijn hoofd koel houdt in een tijd waarin we zo veel móeten.

Ook vliegt Sophie naar het land van extremen, Japan. Hier komt ze oog in oog te staan met een torenhoge prestatiecultuur die ertoe leidt dat veel Japanners weinig tot niet slapen en letterlijk doodvallen van het harde werken.

Sophie in de Mentale Kreukels is vanaf 18 september iedere dinsdagavond om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.