De Nationale IQ Test verhuist van BNN naar RTL4

De Nationale IQ Test verhuist van BNN naar RTL4

Geschreven door Daniël Schalk

Het jaarlijkse BNN-programma De Nationale IQ Test verhuist na vijftien edities van de Publieke Omroep BNN naar de commerciële televisiezender RTL4. RTL-zenderbaas Erland Galjaard maakte de verhuizing van de IQ Test woensdag bekend in De Telegraaf.

“De Nationale Testen zijn ijzersterke merken die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn van de Nederlandse televisie. De programma’s zijn informatief en amuserend voor een breed publiek”, laat de zenderbaas van RTL woensdag weten in het dagblad.

Galjaard vind het een echte familieshow, omdat de hele familie aan de IQ Test mee kan doen. “Ik ben dan ook blij dat we meteen uit kunnen pakken met deze drie testen op tv en online. Daarnaast kijken we ook nog naar andere varianten op De Nationale Testen”, aldus Galjaard.

Dit jaar werd de vijftiende editie van De Nationale IQ Test in januari door Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand gepresenteerd op NPO 1. Nicolai is onlangs overgestapt naar RTL. De afgelopen editie trok bijna 1,3 miljoen kijkers, de een-na-laagste score ooit voor het programma.

Eén keer eerder scoorde de show lager. In 2012 keken er een recordaantal mensen naar De Nationale IQ Test, toen werd de IQ Test gepresenteerd door Patrick Lodiers en Sophie Hilbrand. In 2012 keken er ruim 1,8 miljoen mensen naar De Nationale IQ Test.

Bekijk De Nationale IQ Test (BNN/NPO 1) van 2015 op TVblik.nl