Douwe Bob brengt Songfestival-nummer 4 maart uit

Douwe Bob brengt Songfestival-nummer 4 maart uit

Geschreven door Daniël Schalk

Het nummer waarmee singer-songwriter Douwe Bob Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm wordt op vrijdag 4 maart uitgebracht, dat heeft de Nederlandse singer-songwriter zaterdag bekendgemaakt op Instagram.

Douwe Bob heeft zaterdag de videoclip die bij het Songfestival-nummer hoort opgenomen. “Wij hebben stiekem de videoclip geschoten voor het songfestival liedje... 4 maart kan iedereen hem/haar horen en zien!”, laat de opvolger van onder meer Trijntje Oosterhuis en Anouk weten.

Dinsdag 22 september werd in De Wereld Draait Door bekendgemaakt dat Douwe Bob Nederland vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival zou pas in oktober of november bekend worden gemaakt, maar lekte vroegtijdig uit.

Op maandag 25 januari werd door een loting bepaald dat Douwe Bob in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei 2016 staat. Douwe Bob treedt met onder meer Kroatië, Finland, Griekenland, Rusland en San Marino op in de eerste helft van de eerste halve finale.