Douwe Bob denkt Songfestival-nummer te hebben

Douwe Bob denkt Songfestival-nummer te hebben

Geschreven door Daniël Schalk

Douwe Bob, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016 in Zweden, denk het nummer waarmee hij Nederland wil vertegenwoordigen te hebben, dat vertelde hij zaterdag in een dubbelinterview van het AD met Douwe Bob en Getty Kaspers, zangeres van Teach-In.

Teach-In was de laatste Nederlandse inzending die het Songfestival won. “Ik denk het nummer te hebben. Maar onlangs schreef ik iets nieuws en dan denk ik: misschien is dat wel wat…”, zegt de singer-songwriter, die in 2012 de tv-show De beste singer-songwriter van Nederland won.

Douwe Bob belooft dat hij op het Eurovisie Songfestival iets gaafs gaat doen. “O jongen, we gaan iets heel gaafs doen. Ik heb al met regisseur Hans Pannecoucke gebrainstormd. Een mooie vent, een dromer, bevlogen. Hij heeft zulke goede ideeën. Het gaat er fantastisch uitzien”, zegt hij.

In tegenstelling tot Teach-In, die in hun tijd met een live-orkest optrede, moet de 23-jarige singer-songwriter het met een muziekband doen. “Ik moet nog steeds wennen aan het idee dat ik straks niet live gitaar mag spelen. Dat voelt als verraad. Ik ben een live-muzikant. Maar het is ook wel leuk.

Hij gaat vooral zijn eigen draai aan het Eurovisie Songfestival, dat door de winst van Måns Zelmerlöw in 2015 dit jaar in Stockholm plaats vindt, geven. “Ik heb ergens een afkeer van het hele songfestival-circus. Ik heb zo veel zin om mijn eigen draai eraan te geven en het zo echt mogelijk te maken.”

Douwe Bob onthulde op dinsdag 22 september in De Wereld Draait Door dat hij Nederland in 2016 vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Zijn deelname had tot oktober/november 2015 geheim moeten blijven, maar lekte vroegtijdig uit.

Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door waarin Douwe Bob bekendmaakte Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival op TVblik.nl