Sophie Hilbrand met dagelijks programma over Serious Request

Sophie Hilbrand met dagelijks programma over Serious Request

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Ook dit jaar doen BNN en NOS dagelijks verslag van 3FM Serious Request, met elke dag om 19:30 uur het televisieprogramma Serious Request waarin Sophie Hilbrand de dag doorneemt. Sophie wordt dit jaar bijgestaan door vaste sidekick Tim Hofman, die dagelijks het plein in Heerlen opgaat.

De studio van Sophie en Tim is dit jaar tegen Het Glazen Huis, waarin Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering aankomende vrijdag opgesloten worden, aangebouwd. Zo kunnen ze in de studio de hele uitzending naar de DJ’s kijken en hoeft de kijker thuis niks te missen.

Sophie ontvangt in de studio iedere dag bekende Nederlanders en gulle gevers die de actie een warm hart toedragen. Daarnaast praat ze met deskundigen over de actie van dit jaar en stuurt ze BN’ers als pizzabezorgers het land in om tegen betaling voor het goede doel een pizza bij jou thuis te bezorgen.

Tim baant zich een weg door de mensenmassa op het plein in Heerlen om het publiek bij de brievenbus te vragen naar hun acties. Ook krijgt Sophie hulp van Lex Uiting. Lex gaat in Lex & de Limbo’s op zoek naar Limburgse talenten en probeert daarmee zo veel mogelijk geld op te halen.

Ook 101.TV-presentatoren Nathan de Vries en Emma Wortelboer zijn van de partij. Nathan spreekt in de trein met mensen die op weg zijn naar Heerlen om een bezoekje te brengen aan Het Glazen Huis. Emma doet het juist andersom, zij brengt ’s nachts bezoekers terug naar huis, het station of de club.

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor een goede toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengt gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever zodat zij een goede toekomst krijgen.

Serious Request is van 18 t/m 24 december om 19:30 uur te zien op NPO 3.

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl